Клоп: Артета е изключителен и вече промени Арсенал


И. Ангелов

Клоп: Артета е изключителен и вече промени Арсенал

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп описа Микел Артета като изключителен наставник и способен човек да направи революционен процес в клуба на Арсенал. В края на сезона последния сезон през юли Арсенал победи Ливърпул, който достигна до титлата, а в началото на този сезон "артилеристите" надвиха мърсисайдци и за Къмюнити Шийлд.

В понеделник двата тима се срещат отново във Висшата лига, което Клоп коментира на пресконференция:

"Микел Артета показа за много кратък период, че изглежда като изключителен мениджър. Структурата на отбора му е абсолютно изключителна. Може да видите как сега баланса между защитата и атаката е наистина добър. Има добра организация, свобода на играчите, и той ги използва на правилните места.

"Откакто е там той свърши забележителна работа, промени цялото настроение в клуба. Аз не мисля, че много хора са смятали, че ще спечели състезание, а той спечели ФА Къп и английската супер купа. Това е доста впечатляващо. Това е тежък, тежък съперник.

"Те се защитават правилно, всичките им играчи са замесени. Те се защитават със система 5-4-1, което е много трудно. Аз мога да кажа много позитивни неща за Арсенал защото са верни. Но аз мисля, че ние все пак имаме шанс в понеделник."

  Сподели
178