Рюдигер може да напусне Челси


Н. Гавазов

Рюдигер може да напусне Челси

Защитникът  на Челси Антонио Рюдигер най-вероятно ще напусне Челси през този трансферен  прозорец. Според The Mirror, Пари Сен Жермен, Барселона и Рома се интересуват от играча от националния отбор на Германия.

ПСЖ вижда Рюдигер като евтина опция, с която да подсили отбраната си, а бившият му клуб Рома иска да го вземе като алтернатива на Крис Смолинг. Kicker пък твърди, че испанският вицешампион следи ситуацията с Антонио, но без да предприеме каквито и да е действия към този момент.

По-рано Рюдигер заяви, че е останал изненадан от решението на Франк Лампард да го остави извън стартовия състав на Челси в началото на настоящия сезон. Според различни източници, германецът е готов да разгледа варианти за преход в друг клуб с цел да запази мястото си в Бундестима.

Рюдигер се присъедини към Челси през лятото на 2017 г. от Рома. Сумата на трансфера бе € 35 млн. През миналия сезон 27-годишният защитник взе участие в 20 мача от английската Висша лига (19 в стартовия състав), в които вкара два гола и също така отбеляза един гол в собствената си мрежа. Договорът на играча с клуба е валиден до лятото на 2022 година.

  Сподели
165