Челси купува Менди по препоръка на Чех


Н. Гавазов

Челси купува Менди по препоръка на Чех

Мениджърът  на Челси Франк Лампард разкри, че неговият клуб купува вратаря на Рен Едуар Менди по препоръка на техническия съветник на клуба Петр Чех.

Тази сутрин стана известно, че Челси е съгласувал покупката на  Менди за 22 милиона паунда. Според Sky Sports Едуар е преминал медицински преглед по-рано през деня, а сега "сините" се готвят да потвърдят още един трансфер.

Инвестирайки в конкурента на  Кепа Арисабалага, лондончани се довериха на инстинкта на Чех, който бе повече от успешен вратар и сам играеше за Рен.

"Ако всичко е наред с медицинския преглед, той ще стане наш играч. Конкуренцията ще се увеличи с Менди и това ще подтикне Кепа да се бори за място в този отбор.

Петр изигра важна роля в това, защото вратарят е много специална позиция. Петр бе най-добрият в света на тази позиция дълго време, така че очевидно гласът му е много важен.

Що се отнася до мен, аз наистина му вярвам днес и ще му се доверя и в бъдеще по отношение на проблема с вратаря. Затова, да, той изигра много важна роля" заяви  Лампард.

  Сподели
319