Лампард: Червеният картон промени играта


Н. Гавазов

Лампард: Червеният картон промени играта

Мениджърът на Челси Франк Лампард призна, че вратарят Кепа Арисабалага е допуснал "голяма грешка“, но вижда изгонването на защитника Андреас Кристенсен като повратна точка срещу Ливърпул.

През втората половина на неделния мач на "Стамфорд Бридж“ Кепа подаде топката на Садио Мане, който установи крайния резултат - 2:0. На първо място обаче Франк се оплаква от фаула на последната надежда на Кристенсен непосредствено преди почивката.

"Кепа направи голяма грешка. Очевидна грешка. Ако не бе тази грешка и ако не бе изпуснатата дузпа, щяхме да завършим мача при равенство 1:1.

Всъщност в много отношения съм по-щастлив, отколкото след мача срещу Брайтън в понеделник. Показахме дух и характер, а отделни играчи показаха много хубави неща днес.

Моята работа като мениджър е да дам увереност на Кепа. Това беше явна грешка и Кепа го знае.

По отношение на моментите през първото полувреме, играта бе много равностойна. Червеният картон промени облика на мача, промени разговора ми по време на почивката, принуди ни да се преустроим. По-нататък бяхме обречени на трудна игра.

Мисля, че изгонването можеше да се случи или да не се случи. Вероятно бях изненадан, че реферът първо показа жълт. Ако бе червен веднага, просто щяхте да продължите да играете.

На моменти през първото полувреме показахме, че можем да бъдем опасни в контраатаките. Исках да говоря с отбора на полувремето, за да се чувстват по-уверени с топката, но червеният картон промени всичко", заяви Лампард.

  Сподели
485