Висшата лига иска зрители след 1 октомври


Н. Гавазов

Висшата лига иска зрители след 1 октомври

Челси излезе с изявление до феновете си, обяснявайки необходимостта от провеждане на предстоящите мачове от Висшата лига без зрители. В същото време от клуба заявиха, че ръководството на Висшата лига иска частично да върне феновете на трибуните от 1 октомври.

"В консултация с всички заинтересовани страни Висшата лига обмисля мерки  за мачове, които ще се състоят  след 1 октомври, за да върне феновете на стадионите възможно най-скоро.

Но безопасността е основен приоритет. Висшата лига и клубовете се събраха по-рано тази седмица, за да обсъдят завръщането на феновете на стадионите. Клубовете ще приемат набор от общи стандарти, които ще помогнат да се създаде биосигурна и безопасна среда за феновете в цялата лига, когато те могат да се върнат на стадионите", се казва в съобщение на Челси

Припомняме, че по-рано в Брайтън се проведе тестова среща с 2500 зрители. В тази игра местният клуб завърши наравно с Челси (1: 1).

По-рано британският премиер Борис Джонсън говори за намеренията си да върне феновете на стадионите през октомври. Забраната за мачове със зрители е в сила от март.

В същото време Великобритания се подготвя за втора вълна на коронавирус, затягайки някои карантинни правила.

  Сподели
260