Моуриньо: В Англия забравиха за един отбор


Н. Гавазов

Моуриньо: В Англия забравиха за един отбор

Мениджърът  на Тотнъм Жозе Моуриньо отправи критики към  Висшата лига и Футболната лига заради твърде тесния график на отбора си.

Както е известно, "шпорите" трябваше да пътуват до България в четвъртък, за да си проправят пътя към групите на Лига Европа. Също така Тотнъм продължава да играе във Висшата лига, където има мач днес, а във вторник - два дни преди пътуването до Македония за мача с Шкендия в Лига Европа - лондончани стартират в Купата на лигата.

Така Тотнъм ще трябва да изиграе девет мача за 22 дни и  Моуриньо е възмутен.

"Вземащите решения са забравили за един английски отбор ... Може да не е Тотнъм, а Улвърхамптън, Шефилд Юнайтед или който и да е. Те забравят, че това е невъзможна ситуация.

Това е някаква шега ... Абсолютна шега, но какво можем да направим. Ние сме много, много щастливи, че Лейтън Ориент победи Плимут (в Купата на Лигата), защото Плимут е много, много далеч от нас.

В неделя играем със Саутхемптън, в сряда ще летим до Македония и все в този дух. Това е доста драматично, но все пак предпочитам да бъда в това състезание (Лига Европа), така че нека се бием, докато можем", заяви Моуриньо.

  Сподели
291