Артета: Имахме късмет срещу Уест Хем


И. Ангелов

Артета: Имахме късмет срещу Уест Хем

Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че отборът му е имал късмет да победи Уест Хем вчера с 2:1 във втория кръг на английската Висша лига, като предстои много работа за неговия състав, който не е близо до това, което иска да бъде. Във вчерашния мач Уест Хем създаде 14 положения пред вратата на противника, а Арсенал - само 7.

"Имахме малко късмет на моменти, това е сигурно. Но също така, ние намерихме как да спечелим и това е манталитетът, който искам да има тима винаги. Трябва да вярваме, че можем да успеем до последния момент. Дори когато имаме трудни срещи, в които страдаме, ние сами си причиняваме проблеми понякога. В края сега стигнахме до 3 точки.

"За това сме тук. Взехме си бележки и има много неща да подобряваме все още. Ние все още сме далеч от мястото, на което искаме да сме. Аз мисля, че ако питате който и да е мениджър от Висшата лига дали е доволен от това какво става с отбора им, те биха казали 'не'. 

"Ние имахме супер малка предсезонна подготовка и все още се адаптираме към някои неща. Някои играчи не са на 100%, но е страхотно да печелим. Вече имаме 6 точки и намираме пътя към победите."

  Сподели
214