Тотнъм обяви и Гарет Бейл


И. Ангелов

Тотнъм обяви и Гарет Бейл

Гарет Бейл отново се присъедини към Тотнъм, официално обявиха от Лондон. Уелският капитан се завръща в клуба, който напусна преди 7 години за Реал Мадрид след сделка за 86 милиона лири. 31-годишният в петък летя до Лондон за медицинските прегледи, заедно с колегата си от Реал Серхио Регилон, който също бе закупен от Тотнъм в отделна сделка за 5 години.

Бейл спечели 2 пъти Ла Лига, 4 пъти Шампионска лига, както и Купата на краля в успешен период с Реал, а сега той ще носи номер 9 за Тотнъм.

Сделката на Бейл е под наем до края на сезона. Тотнъм заплати 20 милиона лири на Мадрид за услугите до края на кампанията.

"Хубаво е да се върна. Това е специален клуб за мен, тук направих името си. Изумителни фенове и е невероятно да съм тук. Дано успея да вляза във форма скоро и да тръгнем по пътя на трофеите. Аз винаги си мислех, че един ден ще ми хареса да се върна и сега тази възможност се появи и този екип ми пасва добре. Чувствам, че това е добро време за мен - гладен съм, мотивиран съм, искам да се справя добре за отбора и нямам търпение.

"Аз мисля, че трансферът в Мадрид и трофеите, мачовете с националния отбор, всичко това ми донесе манталитета на победител и аз зная как да печеля трофеи. Ти не разбираш, че имаш това докато не си в ситуацията, във финалите, там трябва да се справиш с напрежението, нервите, всичко това е опит. Дано донеса това в съблекалнята и успокоя хората, че можем да спечелим трофей. Аз искам този манталитет в Тотнъм.

"Откакто напуснах клубът расте, стадионът е невероятен, тренировъчната база е още по-добра откакто бях тук последно. Това е вълнуващо време за всички тук. Искам да добавя към това и да покача тима на по-високо ниво, което е печеленето на трофеи."

  Сподели
361