Челси може да надвие Ливърпул


И. Ангелов

Челси може да надвие Ливърпул

Челси - Ливърпул
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 20.09.2020 г.
Час: 18:30 ч.

След като похарчи повече от 200 милиона лири през лятото, заявката за сезона на Челси е сериозна, като още в началото Франк Лампард има възможност да покаже намеренията си срещу шампиона. В победата миналата седмица над Брайтън обаче се видя, че новите имена ще имат нужда от време, а големият проблем на вратата стои и мениджърът продължава да залага на Кепа Арисабалага, който предава съотборниците си при всяка възможност.

Ливърпул се изправи срещу новака в лигата Лийдс и получи 3 гола във вратата си. Хетрик на Салах и Ван Дайк осигуриха победата с 4:3 по неочаквано труден начин, като предстои да видим как ще продължи формата на тима на Юрген Клоп. Той все пак успя да се подсили с Тиаго от Байерн Мюнхен, пристигането на който се очаква в близко бъдеще.

Откъм състави, преговорите на Челси с Рен за вратаря Едоард Менди продължават, поради което Кепа вероятно ще продължи на врата. Пред него Тиаго Силва, който пристигна от ПСЖ, тренира с тима вече седмица, и може да получи дебют с надеждата неговия опит и самочувствие да помогне на пропускливия вратар. Другото ново попълнение в защитата Бен Чилуел все още е с контузия, както и Хаким Зиеч, поради което дебютът им се отлага.

Кристиан Пулисич е под въпрос след като получи усложнения в травмата си в бедрото и лечението му се удължи. Тимо Вернер получи травма в последния мач и също е под въпрос, но той сам обяви, че ще даде всичко за да играе. Матео Ковачич се връща от наказание и може да стартира.

Ливърпул разполага с почти перфектно здраве в отбора си, като само Алекс Окслейд-Чембърлейн има проблем. За Клоп проблемите са във влошеното състояние на отбраната след спада на формата на талисмана Ван Дайк. В последните 8 мача в лигата тимът допусна 15 гола, а Ван Дайк оглави статистиката за грешки, довели до гол и е първенец по този показател в лигата от 2018 г. насам.

Челси спечели последните си 6 домакинства във Висшата лига, последните 3 от тях без да допусне гол. В 11 от последните 13 тимът вкара поне по 2 гола. Ливърпул вкара поне по 3 гола в последните 3 кръга и "червените" преодоляват затрудненията си в защита с голямо количество голове във вратата на противника. Вероятно е да видим един двубой с много голове и без победител. При по-голяма смелост от Франк Лампард и доверие в неговите резервни вратари, "сините" биха могли да вземат и победата.

Прогноза: Челси - Ливърпул 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Гомес
Дайк
Арнолд
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Вайналдум
Салах
Фирмино
Мане
Ейбрахам
Вернер
Хаверц
Маунт
Ковачич
Канте
Алонсо
Джеймс
Зума
Кристенсен
   
Кепа
 
Челси (Франк Лампард)

Обоснована прогноза: Челси - Ливърпул 2:2

  Сподели
338