Вернер обясни защо е отказал на Ливърпул


Н. Гавазов

Вернер обясни защо е отказал на Ливърпул

Нападателят Тимо Вернер обясни защо е отхвърлил интереса на Ливърпул и други клубове, решавайки да премине в Челси през миналото лято.

Придобиването на Вернер от РБ Лайпциг струва на Челси 53 милиона паунда и това се прие малко изненадващо, тъй като Ливърпул отдавна бе смятан за фаворит на Тимо.

Вернер обаче все още е уверен, че е взел "възможно най-доброто решение" и че шансовете му за трофеи с тима на Франк Лампард ще бъдат по-високи, отколкото например с Ливърпул.

"Дойдох тук, за да печеля трофеи. Челси е голям клуб, който винаги иска да побеждава. Искам да печеля всеки мач и за мен е очевидно, че искаме да завоюваме трофеи.

Сега имаме много силен отбор и в същото време млад отбор, който може да се развива и може да остане дълго време заедно, защото сме млади и искаме да побеждаваме. Има добри условия за мен да постигна желаната цел. Защото аз съм тук за трофеите и да печеля колкото се може повече мачове.

Исках да отида във Висшата лига, защото това е най-добрата лига в света и не ми се струва по-добре от това да играя пред феновете на Висшата лига.

Когато играхме на гости на  Тотнъм с РБ Лайпциг пред всички тези хора, това бе лудост, истинска лудост.

Исках да имам това усещане да играя във Висшата лига, да играя за голям клуб като Челси. Ето защо съм тук.

Разбира се, когато реших да напусна Лайпциг, аз разговарях  с различни клубове. Освен Челси имаше и други клубове, с които преговарях.

Не искам обаче да говоря твърде много за други клубове, защото в крайна сметка избрах Челси.

Разбира се, имаше и други заинтересовани клубове, включително Ливърпул, които имат страхотен отбор. Може би бих се вписал добре в някои други отбори.

Но в крайна сметка избрах Челси, защото това бе най-доброто възможно решение. Не само заради стила на футбола, но и заради начина, по който повярваха в мен.

Мисля, че в крайна сметка това бе трудно решение, но изпитвам много възхищение и гордост, че реших да дойда тук, защото след месец и половина се чувствам добре.

Чувствам се добре. Тимът тук е страхотен. Имаме много качествени, но винаги спокойни и приятни играчи. Хубаво е да си играч на Челси и да бъдеш част от този отбор.

Ние сме в състояние да постигнем големи крачки с този екип през следващите месеци и години", заяви Вернер.

  Сподели
648