Лампард отговори на Клоп


Н. Гавазов

Лампард отговори на Клоп

Мениджърът  на Челси Франк Лампард отговори на критиките на колегата си от Ливърпул Юрген Клоп заради огромните разходи на "сините" през  трансферния прозорец.

Челси вече инвестира повече от 200 милиона британски лири през  този прозорец за укрепване на състава, а Клоп, принуден да се оправдава за пасивността на собствения си клуб, посочи, че "сините" просто имат богат собственик, който не се интересува от кризата.

"В момента светът си има работа с много несигурност. Изглежда, че за някои клубове бъдещето изглежда по-малко несигурно - за тези, притежавани от държави и олигарси. Това е истината. Ние имаме различен вид клуб", заяви Клоп.

След подобни думи Лампард побърза да защити Челси и посочи на Клоп, че в близкото минало Ливърпул също си е позволил да харчи огромни суми.

"Бих казал, че не се ядосах толкова на думите му, колкото се развеселих. Защото мисля, че когато говорите за собственици на клубове, техният бизнес е без значение. Собствениците на клубове във Висшата лига така или иначе са много богати.

Мисля, че последните четири и половина или пет години за Ливърпул са една страхотна история за формирането на отбора. По времето, когато Юрген Клоп е там, тяхната селекция достигна много високо ниво.

Реалността е, че в модерната епоха всички клубове, спечелили Висшата лига - с изключение на Лестър, който ни даде невероятна история - са провеждали добра селекция и са харчили много пари. И можете да прегледате играчите на Ливърпул: Ван Дейк Алисон, Фабиньо, Кейта, Мане, Салах. Това са невероятни играчи, които бяха купени на много висока цена.

Ето защо  Ливърпул го направи и го прави дълго време. Бяхме под забрана за трансфер и преди това се опитахме да търсим подкрепление сред  вътрешните си резерви.

Мисля, че това е нормално. Няма смисъл да правим математика, защото всички вече знаем, че Ливърпул харчи много. Но също така знаем, че имат невероятен мениджър и невероятни играчи.

Ливърпул постъпи много умно да поддържа вяра в своя мениджър и в своята система от няколко години. Така че това е страхотна история, но история, при която се харчиха пари за играчи.

Това лято харчихме за футболисти и сега имаме много работа“, заяви Лампард.

  Сподели
606