Ван Перси: Артета може да стане отличен треньор


Н. Гавазов

Ван Перси: Артета може да стане отличен треньор

Бившият капитан на Арсенал Робин Ван Перси е убеден, че Микел Артета ще успее да постигне голям успех като мениджър на "артилеристите".

Ван Перси и Артета проведоха един сезон заедно на "Емирейтс"  като играчи, преди Робин да замине за Манчестър Юнайтед през 2012 година.

По-късно Микел окачи обувките на приона, работи като асистент на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити, а през декември оглави Арсенал, с който спечели Купата на ФА по-рано този месец.

Според Ван Перси,  перспективите на Артета на треньорското поприше са му станали очевидни още след първите тренировки на Арсенал под ръководството на Микел.

"Той бе добър играч. Винаги бе във форма, свързваше играта, вкарваше голове. Бе добър.

Мисля, че той има потенциала да бъде страхотен треньор. Казах го след първите му няколко тренировки, които отчасти наблюдавах.

Съдя по начина, по който общува с медиите, как кара отбора му да играе. Много обещаващо, много позитивно.

Той има нужда от време. Понякога гледате отбора или треньора и си мислите: "Той може да тренира тук 200 години, но нищо няма да се получи от това".

Когато гледам Микел, виждам промяна, положителна промяна. Виждам някои малки неща да се случват при тях.

Това се отразява по начина, по който работят заедно, как се защитават заедно. Те станаха по-компактни - както атакуващи, така и отбраняващи. По-добре се защитават при статичните положения, въпреки че преди това винаги бе проблем за тях", заяви Ван Перси.

  Сподели
140