Феран Торес не искал в Манчестър Сити


Н. Гавазов

Феран Торес не искал в Манчестър Сити

Новото попълнение на Манчестър Сити Феран Торес призна, че е напуснал Валенсия срещу волята си.

Напомняме, че във вторник "гражданите“ завършиха привличането на Торес на стойност около 27 милиона паунда. Испанското крило ще замени Лерой Сане, който бе продаден на Байерн Мюнхен по-рано през лятото.

Торес имаше блестящ сезон във Валенсия, където изигра 44 мача във всички състезания и дори бе готов да подпише нов договор, но "прилепите“ решиха да го продадат.

"Първо, исках собственикът да участва в преговорите за новия договор. Така щях да разбера какво е важно за тях. Исках също да стана капитан, както се случва в други клубове - например Атлетико с Фернандо Торес. Трето, исках да стана един от най-високо платените играчи.

Поисках поне две точки от три, но не беше изпълнено нито едно изискване.

Исках да остана и изложих моите условия за това. Условията ми не надхвърлиха възможностите на клуба. Знам, че Валенсия не може да се сравни с най-големите клубове в Европа, но бях готов да продължа с този проект и исках адекватно отношение към мен.  Клубът не искаше да ме задържи.

Сигурен съм, че един ден ще се върна във Валенсия. Отказвам да мисля по друг начин. Много от хората, с които съм имал работа, ще напуснат и ще покажа, че заслужавам да се върна", заяви Торес.

  Сподели
294