Арсенал е готов да продаде редица играчи от първия отбор


Н. Гавазов

Арсенал е готов да продаде редица играчи от първия отбор

Арсенал е готов да продаде редица играчи от първия отбор, за да допълни бюджета си за този трансферен прозорец.

"Артилеристите"  леко облекчиха финансовото си положение, спечелвайки Купата на ФА, тъй като участието в Лига Европа ще позволи на лондонския клуб да спечели допълнителни 30 милиона паунда през следващия сезон.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета обаче все пак разбира, че ще успее да направи основните покупки през това лято с парите, които ще получи от продажбата на играчите, с които разполага.

Според Daily Mail,  Артета е готов да изслуша предложения относно Александър Лаказет, Ектор Белерин, Матео Гендузи, Лукас Торейра, Сеад Колашинац, Шкодран Мустафи и Роб Холдинг. Също така "артилеристите“ ще са щастливи да се отърват от Месут Йозил, но това трудно ще се случи заради високата заплата на германеца, който на всичкото отгоре е решен да довърши контракта си.

Що се отнася до новите попълнения, Артета продължава да се интересува от покупката на халфа на Атлетико Томас Партей, готов е да предложи контракт на халфа на Челси Вилиан, а също така желае да наеме полузащитника на Барселона Филипе Коутиньо. Испанският специалист желае да купи и централен защитник, но към момента не се съобщава конкретно име.

Не на последно място Арсенал ще се опита да се договори с Реал Мадрид за удължаване на наема на халфа Дани Себайос и да предложи на капитана си  Пиер-Емерик Обамеянг нов договор със заплата от 250 000 паунда на седмица.

  Сподели
111