Моуриньо призова за отмяна на финансовия феърплей


Н. Гавазов

Моуриньо призова за отмяна на финансовия феърплей

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо призова за премахване на финансовия феърплей, тъй като според него тези правила не действат.

По-рано тази седмица Спортният арбитражен съд постанови, че Манчестър Сити не е нарушил правилата за финансовия феърплей и санкциите на УЕФА трябва да бъдат отменени, като основният мотив в решението на магистратите е изтекъл срок на давност на нарушението.

Моуриньо сравнява тази ситуация с цирк и вече не вижда смисъла на някакви ограничения, ако те не са ефективни.

"Харесвам последователност, яснота ... Не обичам съмненията. Харесва ми, когато продаваш един играч, за да купиш друг. Или когато клубовете обменят играчи.

Не ми харесва, когато купувам играч за 10 милиона паунда, а две седмици по-късно клубът, който бе продавачът, се обръща към моя клуб и купува играч за 10 милиона плюс един паунд. Всички знаят какво е.

Това е единственото нещо, което ме притеснява. Мнението ми за финансовия феърплей не се промени, както и за VAR. Преди няколко години казах, че харесвам концепцията на VAR и тя все още ми харесва. Не ми харесва нейната интерпретация и начина, по който хората използват поверените им инструменти.

Същото е с финансовия феърплей. Когато казвам, че трябва да прекратите финансовия феърплей, това не означава, че съм против основния принцип на финансовия феърплей. Просто не съм съгласен с цирка, който се случва.

Така че нека отворим вратите на цирка и да оставим хората да се забавляват. Нека идват и си отиват, когато искат. Нека да гледат шоуто на клоуните, и тогава можете да си тръгнете, защото не ви харесва коннотшоу. Аз идвам, напускам - нямам контрол. Дайте свобода на хората.

Не знам процеса, не знам какво се случва. Но клуб като Нюкасъл, с новия си собственик, ако няма финансов феърплей, ще може да прави каквото иска. Той може да купи най-добрите играчи в света, защото може да си го позволи. И няма да има нужда да крие нищо", заяви Моуриньо.

  Сподели
304