Гуардиола поиска извинение от УЕФА


Н. Гавазов

Гуардиола поиска извинение от УЕФА

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола поиска извинение от УЕФА след оправдателната присъда от Спортния арбитражен съд.

"Те трябва да ни се извинят.

Ако бяхме направили нещо нередно, щяхме да приемем решението. Въпреки това имаме право да се защитим, ако смятаме, че сме постъпили правилно. Трима независими съдии казаха това.

Вчера беше добър ден за футбола, защото играем по същите правила на финансовия феърплей като всички клубове в Европа. Хората казваха, че сме лъгали и много често не се е наблюдавала никаква презумпция за невинност.

Клубът през цялата си история се опитваше да се представи възможно най-добре на футболното игрище. Това, което постигнахме през последното десетилетие, ние го постигнахме на терена.

Елитните клубове трябва да разберат, че заслужаваме да бъдем тук. Искаме да излезем на терена и да се състезаваме с тях. Заслужаваме да ставаме по-силни от година на година. Имаме невероятни хора, които работят в клуба, карайки феновете да се чувстват горди.

Не трябва да ги молим за разрешение да бъдем тук - ние заслужаваме да бъдем тук. Когато загубим, чакам ръката на противника си и го поздравявам за победата.

Момчета, примирете се. Ако не сте съгласни, почукайте на нашия президент или изпълнителен директор и поговорете. Не е нужно да го правите тайно, на шепот, както правят шест, седем, осем, девет клуба. Излезте на терена и си изяснете отношенията там. Напред.

Инвестираме много пари, както много клубове. Но ние го правим правилно - в противен случай ще бъдем дисквалифицирани. Няма да бъдем дисквалифицирани, защото спазваме правилата на финансовия феърплей", заяви Гуардиола.

  Сподели
139