Агресивен Саутхемптън спря Ман Юнайтед


И. Ангелов

Агресивен Саутхемптън спря Ман Юнайтед

Манчестър Юнайтед прие Саутхемптън в последната среща от тридесет и петия кръг на английската Висша лига. Днес "светците" поведоха на "Олд Трафорд", но след бърз обрат Юнайтед бе на път да спечели трите точки, преди 97-ата минута, когато гостите се върнаха до 2:2.

В 12-ата минута гостите поведоха когато Погба загуби топката близо до дъгата и Редмънд центрира на втора греда за Армстронг, който овладя и стреля през Де Хеа за 1:0.

Това обаче събуди домакините и те отговориха веднага с гол на Рашфорд, който беше отменен поради засада в 17-ата минута. В 20-ата обаче Марсиал задържа около дузпата и отново намери Рашфорд, който под ъгъл изравни за 1:1.

В 23-ата минута Бруно изведе Марсиал от ляво, той навлезе диагонално и стреля в близкия ъгъл за 2:1. До почивката, а и през второто полувреме Саутхемптън показваше изключително груба игра, като натрупа няколко картона, а влизане за директен червен картон на Ромеу бе подминато от съдията.

Агресивната игра на гостите действаше, след като Бруно загуби топката 17 пъти в срещата, а Погба - 16. Те бяха заменени през втората част, както и Люк Шоу, който получи травма. Брандън Уилямс, появил се на мястото на последния, сблъска главата си в една ситуация с Уокър Питърс в 90-ата минута, като двамата получиха дълга лекарска намеса, а Уилямс напусна терена, оставяйки Юнайтед с човек по-малко до края.

Така в 97-ата минута Уорд-Прауз центрира от корнер и Обафеми вкара за 2:2 за гостите след слаба опека от Виктор Линдельоф.

Равенството поставя Манчестър Юнайтед и Лестър наравно с 59 точки, при по-добра голова разлика за "лисиците". Двата тима са на 1 точка зад Челси, който е трети в класирането.

  Сподели
308