Арсенал ще спечели дербито на северен Лондон


Н. Гавазов

Арсенал ще спечели дербито на северен Лондон

Тотнъм - Арсенал

Стадион: "Тотнъм", Лондон

Дата: 12.07.2020 г.

Час: 18:30 ч.

Съдия: Майкъл Оливър

Тотнъм приема Арсенал мач от 35-я кръг на Висшата лига на Англия. Позициите и на двата отбора са такива, че те на практика вече не участват в борбата за попадане в първата четворка, но духът и историята на дербито са тук, така че срещата е централна за кръга, а очакванията към нея са големи. Това се допълва и от факта, че последното нулево равенство между тези съперници е от 8 февруари 2009 година, преди 25 мача. Оттогава 17 двубоя завършиха с победител, а във всяко едно от равенствата имаше голове, като в някои и по три попадания, както се случи на 20 април 2011 година.  

Формата на "шпорите" не е особено добра след подновяването на първенството. Отборът постигна две домакински победи и равенство с Манчестър Юнайтед в Лондон, но тимът има проблеми с гостуванията си, след като загуби в Шефилд и не успя да се наложи над Борнемут. Особено показателен е мачът срещу аутсайдера - в него "шпорите" не успяха да нанесат нито един удар по противниковата врата и даже можеха да загубят срещата, ако не бяха намесите на Уго Лорис. Така Тотнъм събра 49 точки и се намира на 10-то място в таблицата за класиране, на 10 пункта от 4-та позиция.

Арсенал се провали на рестарта на сезона, след като загуби гостуванията си на Манчестър Сити и Брайтън. След това обаче хората на Микел Артета се взеха в ръце и записаха четири победи, включително на отбори като Уулвс и Шефилд Юнайтед. И точно когато феновете започнаха да правят планове за място в топ 4, дойде равенството срещу Лестър, което в интерес на истината се получи в резултат на скандалното изгонване на Нкета. Така Арсенал има 50 спечелени пункта и на практика няма шансове за попадане в челната четворка.

Домакините са без Танганга, Фойт, Дайър и Деле Али, а гостите не могат да разчитат на Лено, Чембърс, Мари, Марттинели и Нкета. Гендузи по дисциплинарни причини е извън заявката.

Последните две срещи между Арсенал и Тотнъм завършиха наравно.

Тотнъм е без загуба в последните си три мача с Арсенал.

Домакинът в дербито е непобеден в последните 4 мача.

Последната победа на Тотнъм тук е от 10 февруари 2018 година. Тогава Хари Кейн отбеляза единственото попадение.

За последно Арсенал е побеждавал тук на 23 септември 2015 г. в Купата за лигата (4:2).

Излишно е да казваме, че дори отсъствието на публика не лишава срещата от статута на дерби, а самият двубой крие много интрига в себе си. Според специалисти и букмейкъри, Тотнъм е фаворитът в двубоя заради добрата си домакинска форма, освен това "артилеристите" имат само 4 победи в 17-те си гостувания през сезона. На книга всичко е ясно! Но съветът ни към почитателите на залозите е смело да потърсят изненадата и риска. Едната причина е, че всяко дерби крие големи изненади откъм резултата в него, а другата е слабото представяне на "шпорите" в последния мач и по-добрата форма на Арсенал след рестарта на сезона.

Прогноза: Тотнъм - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Мартинес
   
Мустафи
Луис
Колашинац
Белерин
Джака
Себайос
Тиърни
Сака
Лаказет
Обамеянг
Сон
Кейн
Моура
Ло Челсьо
Уинкс
Сисоко
Дейвис
Вертонген
Алдервейрелд
Орие
   
Лорис
 
Тотнъм (Жозе Моуриньо)

Обоснована прогноза: Тотнъм - Арсенал 1:2

  Сподели
526