Висшата лига обмисля въвеждането на здравни паспори


Н. Гавазов

Висшата лига обмисля въвеждането на здравни паспори

Компанията, отговаряща за провеждането на тестовете за коронаворус във Висшата лига Prenetics измисли как феновете могат да се върнат на трибуните през следващия сезон.

Prenetics, която също така отговаря за редовното тестване националния отбор на Англия по крикет, разработи т. нар. "Дигитален здравен паспорт“, който свързва индивидуалната история на тестовете на COVID-19 с номера на мобилния телефон на човек.

След като направи теста в определения период от време преди мача и получи отрицателен резултат, фенът ще може да сканира QR кода от телефона на турникета и да отиде на стадиона.

Според британски източници, именно това е системата, която Висша лига възнамерява да използва от следващия сезон.

"В момента здравните паспорти се използват от Висшата лига и отбора по крикет на Англия, свързвайки биометричните данни на човека с резултата от неговия тест за COVID и осигурявайки достъп на играчите и персонала до определени зони.

По същия начин феновете ще могат да свържат резултатите от тестовете си със здравен паспорт и да получат достъп до стадионите

Резултатът теста на даден ден може да бъде свързан с биометрични данни, които от своя страна ще се свържат със закупения билет. Авиокомпаниите ще използват подобна система у дома", заяви изпълнителният директор на Prenetics Ави Лазаро.

  Сподели
91