Солскяер се надява на нов договор с Погба


Н. Гавазов

Солскяер се надява на нов договор с Погба

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер се надява полузащитникът Пол Погба да подпише нов договор с клуба.

Вече повече от година продължават слуховете, свързващи световния шампион с Реал Мадрид и бившия му клуб Ювентус. Отчасти виновен за това е самият Пол и неговият агент Мино Райола, като направи много провокативни изявления.

Не толкова отдавна Погба бе смятан за най-скъпия и най-звезден играч на отбора на Солскяер, във връзка с което бяха зададени съответните очаквания за Пол.

Поради здравословни проблеми, Погба изигра само осем мача през този сезон преди коронавирусна пауза - в крайна сметка Пол леко изчезна от радара, а тимът  се научи да работи  без звездата си.

След като се върна в строя, Погба откри, че януарският новобранец Бруно Фернандеш сега играе ролята на първа цигулка в отбора на Солскяер. Това обаче помогна на Пол да се отпусне и постоянно да играе на високо ниво.

По-специално, благодарение на Погба, Юнайтед показва отличен футбол след възобновяването на сезона и сега Солскер се надява, че 27-годишният французин напълно ще се откаже от мислите си относно смяната на клуба.

"Не коментирам процеса на преговори между клуба и играчите, но със сигурност искаме да запазим най-добрите си футболисти.

Искаме да изградим отбор за бъдещето. В това отношение Скот (Мактоминей) и Неманя (Матич) са в подобно положение, но на различни етапи от кариерата си - единият в началото, а другият е много опитен.

Имаме нужда и от играчи на средна възраст, така че се надявам да направим нещо. Знам, че от момента, в който се завърне, Пол изглежда по-добър и по-добър. Наслаждава се на играта си и нека видим къде ще ни доведе това", заяви Солскяер.

Добавяме, че настоящият договор на Погба изтича догодина, но съглашението има опция, която предполага възможност за подновяване за 12 месеца. Според източници от "Олд Трафорд",  Пол е отворен за нова сделка след преобразяването на Юнайтед.

  Сподели
107