Челси няма да има проблем на гости на Кристъл Палас


И. Ангелов

Челси няма да има проблем на гости на Кристъл Палас

Кристъл Палас - Челси
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 07.07.2020 г.
Час: 20:00 ч.

В последния кръг Кристъл Палас бе разбит с 3:0 от Лестър Сити и това стана третата поредна загуба на тима във Висшата лига. На 14-ата позиция и с 42 точки математическата гарантираност за оцеляване все още не е налице, но се предполага, че домакините няма да имат проблем с това до края на сезона.

Челси загуби дербито с Уест Хем наскоро с 3:2 и позволи на Манчестър Юнайтед да се доближи и дори за момент да прескочи "сините" в Топ 4. Момчетата на Франк Лампард обаче отговориха с победа с 3:0 над Уотфорд за да върнат позицията си. Формата на Юнайтед обаче притиска Челси да търси максимума от всеки мач до края.

Откъм състави, при домакините контузени остават Джеймс Томкинс и Джефри Шлуп, докато Мартин Кели е под въпрос и приближава завръщане. Очаква се Рой Ходжсън да използва ротация в тима си за пазене на свежестта, като Таунсенд, МакКарти и Кояте вероятно ще се върнат като титуляри.

При Челси Нголо Канте бе заменен принудително срещу Уотфорд с проблем в бедрото и сега той е под въпрос. Ван Гинкел, Томори и Ковачич са останалите, които пропускат с травми. 

Челси вкара поне по 2 гола в последните 7 кръга от Висшата лига. В последните 4 мача между тези съперници Челси излезе с победата. Палас не успя дори да вкара гол в последните си 3 срещи, и ги загуби. Очаква се и мотивацията за поддържане на мястото в топ 4 за "сините" да е на високо ниво.

Прогноза: Кристъл Палас - Челси 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Франк Лампард)
 
Кепа
   
Зума
Рудигер
Джеймс
Азпиликуета
Баркли
Гилмор
Маунт
Вилиан
Жиру
Пулисич
Аю
Заха
МакКарти
Таунсенд
Кояте
Миливойевич
Анхолт
Уорд
Сако
Кейхил
   
Гуаита
 
Кристъл Палас (Рой Ходжсън)

Обоснована прогноза: Кристъл Палас - Челси 0:2

  Сподели
257