Ливърпул няма да пожали Астън Вила


Н. Гавазов

Ливърпул няма да пожали Астън Вила

Ливърпул - Астън Вила

Стадион: "Айнфийлд", Ливърпул

Дата: 05.07.2020 г.

Час: 18:30 ч.

Съдия: Пол Тиърни

Ливърпул посреща Астън Вила в мач от 33-я кръг на Висшата лига на Англия. Мърсисайдци решиха главната задача за сезона и сега могат да се наслаждават на успеха си. Бирмингамци обаче имат много работа за вършене и никак не е ясно дали това ще даде резултат. Ще станем ли свидетели на изненада или домакините ще запишат рутинна победа, каквато всичко очакват от тях?

Ливърпул влиза в мача след срамна загуба с 4:0 от Манчестър Сити. "Гражданите" организираха почетен коридор на новоизлюпения шампион, но след това не се посвениха да се разправят със съперника си. Впрочем, едва ли някой е очаквал чудеса от "червените", които се отдадоха на празненства след спечелването на титлата и само някой черноглед фен би обвинил колектива на Юрген Клоп за тази загуба. Сега обаче мърсисайдци са наранени от тежкото поражение, освен това отборът има възможност да подобри рекорда от спечелени 100 точки в рамките на един сезон, а и ще се търси реванш за загубата с 5:0 в Купата на Лигата, когато Ливърпул игра с втория си отбор. Въпросът е, а и тук е интересното, дали Клоп ще успее да мобилизира хората си. Защото за всеки фен на футбола е ясно, че домакините разполагат с по-класен състав, но дали играчите са с правилната настройка или ще продължат да празнуват спечелването на титлата.

Астън Вила се бори за запазване на мястото си в елита, но без особен успех след рестарта на сезона. Тимът на Дийн Смит записа две равенства и две загуби в четирите си мача през този период, но ако трябва да сме справедливи ще кажем, че три от тези срещи бяха срещу тимове от челната осмица. Единственият двубой срещу отбор от втората половина на таблицата бе гостуването на Нюкасъл и Вила не го загуби. Сега бирмингамци са в опасната зона и имат 27 точки, с една по-малко от 17-я Уотфорд и на 4 пункта от 16-я Уест Хем. А това означава, че всеки мач за хората на Смит ще е като финал.

Шакири и Матип са в лазарета. Гостите са без контузените Хитън, Уесли, Енгелс и Таргет. Лансбъри е под въпрос.

Както казахме в началото, Ливърпул има своите мотиви да се раздаде и да спечели тази среща. Вероятно и Клоп е провел нужните разговори с хората си, а решителността на германеца да не се повтарят срещи като този срещу Ман Сити пролича в интервюто му за Джо Пиърс: "Мислим за този сезон, а не за следващия".

Съветът ни е да се заложи на успех на Ливърпул, като този път Алисон ще опази суха вратата си.

Прогноза: Ливърпул - Астън Вила 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Астън Вила (Дийн Смит)
 
Рейна
   
Конса
Хаус
Мингс
Жилбер
Луис
Харикайн
Тейлър
Макгин
Грилиш
Дейвис
Мане
Фирмино
Минамино
Окслейд-Чембърлейн
Фабиньо
Кейта
Милнър
Ван Дайк
Гомес
Уилямс
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Астън Вила 2:0

  Сподели
367