Ман Юнайтед с пет над Борнемут, Бруно изравни Кантона


И. Ангелов

Ман Юнайтед с пет над Борнемут, Бруно изравни Кантона

Манчестър Юнайтед прие Борнемут в срещата от тридесет и третия кръг на английската Висша лига. Днес на "Олд Трафорд" домакините спечелиха с 5:2 и по този начин прескочиха Челси за четвъртото място в класирането преди мача от кръга за "сините". 

В срещата отново блестя новият талисман на тима Бруно Фернандеш, който с гол и две асистенции изравни постижението на Ерик Кантона и Робин ван Перси за намеса в 11 гола в първите си 9 мача (5 гола и 6 асистенции). 

Освен Бруно, рекорд постигнаха Рашфорд и Марсиал, които достигнаха до 20 гола за сезона. Те станаха и първото дуо с повече от 10 гола у дома в сезон откакто последно това направиха Кристиано Роналдо и Карлос Тевес през 2008 г.

В срещата днес резултатът откри Джуниор Станислас в 15-ата минута, когато от линията на аута той премина през Магуайър и стреля в близкия ъгъл на Де Хеа за 1:0. В 29-ата минута Бруно намери Гринууд на границата на наказателното поле, той навлезе и стреля с левия крак мощно за 1:1.

В 35-ата минута за игра с ръка бе отсъдена дузпа за домакините, като титулярният изпълнител Бруно предостави топката на Рашфорд за 2:1. В добавеното време на първата част пък Бруно намери Марсиал, който тръгна успоредно и с изключителен удар в далечния ъгъл вкара красиво за 3:1.

След почивката гостите върнаха гол от дузпа в 50-ата минута чрез Кинг. 4 минути след това Гринууд вкара отново, този път с десния крак от трудна позиция за 4:2. В 59-ата минута пък Бруно изпълни пряк-свободен удар близо до дъгата на наказателното поле и прати кълбото до далечната греда, изненадвайки вратаря за 5:2.

  Сподели
237