Артета: Обамеянг е готов да остане в Арсенал


Н. Гавазов

Артета: Обамеянг е готов да остане в Арсенал

Мениджърът на Арсенал Микел Артета изрази надежда, че клубът му все пак ще успее да се договори с нападателя Пиер-Емерик Обамеянг за нов договор.

В сряда вечер Обамеянг вкара два пъти при победния за "артилеристите" мач срещу Норич (4: 0) и вече може да се похвали с 51 гола в 79 мача във Висшата лига за лондонския клуб след трансфера си от Борусия Дортмунд за 56 милиона паунда през януари 2018 г.

Нещо повече, Пиер-Емерик достигна границата от 50 гола във Висшата лига най-бързо в историята на Арсенал. Артета изобщо не е настроен да загуби такъв прекрасен голмайстор, чийто договор изтича след 12 месеца.

"Когато играч може да вкара толкова много голове за толкова кратко време, това говори всичко за неговото значение за нас.

Това е играч, който може да направи разликата във всеки момент в мача на всеки три дни. Не е лесно, но той го правеше в различни клубове.

Надявам се той да вкара поне още 100 гола, но не знам. Не съм гадател.

Днес той най-бързо в историята на този клуб достигна границата от 50 гола. Това говори всичко за неговия характер и отношение към работата му всеки ден.

Той е готов да остане при нас. Много е щастлив там, където е. Вижда какво се опитваме да правим и се надявам, че той също подобрява някои аспекти на играта си, които смятаме, че могат да бъдат подобрени. Ние го насърчаваме всеки ден.

Оставям съгласуването на договорите в ръцете на клуба и нашите ръководители. Те знаят моите мисли за него и за проекта, който искам да реализирам, както и за неговата роля в този проект. Останалото не е в моите ръце.

Надявам се той да остане тук дълго време“, заяви Артета.

  Сподели
319