Лампард: За мен Сити остава над Ливърпул


И. Ангелов

Лампард: За мен Сити остава над Ливърпул

Мениджърът на Челси Франк Лампард заяви, че според него Манчестър Сити продължава да играе най-добрия футбол, въпреки показаната "различна класа" от новия шампион на Висшата лига Ливърпул. Вчера именно Лампард донесе титлата на мърсисайдци, когато неговият отбор победи с 2:1 шампиона Манчестър Сити и остави "гражданите" без математически шанс да достигнат "червените" на върха.

"Беше тежко", започна Лампард пред BT Sport. "Когато излезеш срещу отбор с качеството на Манчестър Сити, като индивидуалности, както са тренирани - за мен те са най-добрите по начина, по който играят футбол. Те са страхотни за гледане.

"Пеп и Юрген Клоп са различна класа, затова и Ливърпул спечели лигата тази вечер. Ние трябваше да работим до краен предел за да вземем резултат. Трябваше да работим дефанзивно толкова здраво и ние успяхме, създадохме и по-добрите шансове тази вечер.

"Винаги трябва да опиташ да ограничиш грешките си, и ние сме имали проблеми с това. Същевременно трябва да опиташ да капитализираш над грешките на противника, и когато имаш скорост и играчи като Кристиан Пулисич, който може да се отдалечи от човека си с топката и да пробие, тогава можеш да се възползваш по този начин.

"Ние владеехме повече, отколкото другите отбори владеят срещу Сити, повече от средното за сезона срещу тях. Но днес срещу Манчестър Сити когато играха с фалшива деветка, те наситиха средата и беше много трудно, трябваше да променим някои неща, да страдаме 20 минути, и във второто полувреме мисля, че заслужихме."

  Сподели
284