Барнс: Клоп последва рецептата на Фърги и Моуриньо


И. Ангелов

Барнс: Клоп последва рецептата на Фърги и Моуриньо

Легендата на Ливърпул Джон Барнс сподели мнението си, че успехите и трофеите на Юрген Клоп с отбора са резултат от рецептата, която германецът е последвал, и която сме виждали при сър Алекс Фъргюсън и Жозе Моуриньо. Барнс обяви, че всичко, от което мениджърите имат нужда е време и пари и те ще изпълнят очакванията към тях.

"Това винаги е била рецептата за успеха. Сър Алекс Фъргюсън получи време в Манчестър Юнайтед, той имаше пълната подкрепа и доверие на борда, което му позволи да построи такъв страхотен отбор. Челси направи същото с Жозе Моуриньо в първия му период, и той спечели много трофеи.

"Клубовете ще са успешни ако дадат на мениджърите си достатъчно ресурси и достатъчно време за да се построи отбор. Най-важното е играчите да знаят, че мениджърът е основният човек начело. В момента властта на играчите е голяма проблем по света, защото играчите се смятат за по-важни от мениджърите.

"Клубовете, в които играчите имат думата, не се представят с постоянство. Ролята на мениджъра там се дискредитира и някои играчи излизат по-важни. Сега не е изненада, че Ливърпул и Манчестър Сити са два от най-успешните клубове в Англия през последните години, защото мениджърите в тези отбори водят всичко, а властта не се разпределя сред играчите."

Барнс коментира обстоятелството, че Ливърпул е на път да спечели първата си титла от 30 години:

"Аз не мисля, че всичко е само до този сезон. Този отбор не може да свали крака от педала на газта и да лежи на стари лаври ако успее да спечели Висшата лига. Истинският печат на успеха ще бъде поредицата от трофеи за голям период от време. Тимът ще се наслади на успеха си, но трябва веднага да отмести поглед към следващата година.

"Надявам се Юрген Клоп да накара играчите да задържат тези представяния много години. Надявам се това да е старта на една ера в историята на клуба и всеки сезон "червените" да се борят за титлата и Шампионска лига, както беше в миналото. Триумфът с титлата ще е фантастичен, но не трябва да спираме тук."

  Сподели
253