В Англия измислиха как да се върнат на базите


Н. Гавазов

В Англия измислиха как да се върнат на базите

Клубовете от Висшата лига разработват протокол, след който те ще могат да се върнат на тренировъчните си бази  и след това да започнат да играят мачове.

Според Daily Mirror, сега във Висшата лига има известна увереност, че в средата на май отборите ще могат да възобновят тренировки.

След две до три седмици тренировки играчите ще върнат оптималната си кондиция и ще бъдат готови да проведат  останалите мачове през сезон 2019/20.

В същото време клубовете ще трябва да следват определени мерки за сигурност заради ситуацията с коронавируса. Според изданието,  на всяка тренировъчна база може да бъде инсталиран апарат за експресно тестване на играчи за COVID-19.

Футболистите ще бъдат тествани всеки ден, когато пристигат  в базата. Това ще позволи на клубовете постоянно да следят състоянието на своите играчи и бързо да изолират тези, които са заразени с  инфекцията.

Също така клубовете почти се примириха, че останалите мачове ще се проведат без зрители. Освен това феновете може да не се върнат на стадионите до края на календарната година - самите отбори не могат да чакат толкова дълго поради задължения към излъчващите срещите и спонсорите.

  Сподели
148