Шиърър си спомни за проваления трансфер в Юнайтед


Н. Гавазов

Шиърър си спомни за проваления трансфер в Юнайтед

Голмайсторът на Висшата лига за всички времена Алън Шиърър си спомни как трансферът му в Манчестър Юнайтед се провали.

Шиърър направи име в Блекбърн, като отбеляза 130 гола в 171 мача. През 1996 г., в разгара на кариерата си, Алън бе на път да направи следващата стъпка и да избере между Манчестър Юнайтед и Нюкасъл.

В крайна сметка Шиърър отиде в Нюкасъл, за който натрупа още 206 гола и стана голмайстор на Висшата лига на всички времена. Според Алън,  Кевин Кигън, който го тренира навремето, тогава се е оказал по-убедителен от Сър Алекс Фъргюсън, който дори не е можел да обещае на потенциалния си новодошъл ролята на щатен изпълнител на дузпи.

"Вярвате или не, аз преговарях с Кевин Кигън и Сър Алекс в същия ден, в дома си в Чешир.

Срещнах се с Кевин Кигън сутринта и проведохме много добър разговор, много положителен. Тогава делегацията на Нюкасъл напусна и аз приех  делегацията на Манчестър Юнайтед, включително Сър Алекс.

Първо Сър Алекс попита, дали е първи или втори за деня. Отвърнах, че тази сутрин се видях с Кевин. Тогава той отговори: "Тогава нямам никакъв шанс. “

Говорейки по различен начин, той искаше първи да ме види. Той се разстрои, че не може да го направи. Но говорихме изключително добре и думите му направиха голямо впечатление върху мен.

Попитах го дали мога да изпълнявам дузпите, а той отговори: "Е, Ерик (Кантона) го прави". Отвърнах: " Знам, но мога ли да ги изпълнявам?". Тогава той ме погледна със  строгия си поглед.

След това трябваше да взема решение. В един момент бях 90 процента сигурен, че ще отида в Манчестър Юнайтед.

Но след ден-два Кевин отново ми се обади и ме помоли за още една  среща. И аз си помислих: "Ще отида в Нюкасъл. Това е отборът, който подкрепям през целия си живот", заяви Шиърър.

  Сподели
200