Висшата лига и Примера са готови за мачове от сезона и през септември


Н. Гавазов

Висшата лига и Примера са готови за мачове от сезона и през септември

Представители на Висшата лига на Англия и Примера дивисион са готови да провеждат мачове през този сезон и през септември.

Вчера УЕФА проведе телеконференция с 55 национални асоциации, на които бяха обсъдени въпроси, свързани със спирането на сезона поради коронавируса, съобщава AS. Съобщава се, че УЕФА твърдо е решена да играе мачове от настоящата кампания. По време на срещата стана ясно, че Висшата лига на Англия и Ла Лига имат план за провеждане на срещи от този сезон и през септември.

Напомняме, че страните решиха да освободят първата седмица на юни от приятелски мачове на националните отбори, за да получат допълнителна седмица за клубния сезон.

Един от основните проблеми са договорите на играчите и треньорите, които са валидни  до 30 юни 2020 г. УЕФА иска автоматично да ги поднови до края на тази кампания. В същото време Международната федерация на професионалните футболни асоциации (FIFPro) предупреди, че в този случай е необходимо да се разширят споразуменията на всички играчи, а не само на тези, които искат да запазят.

  Сподели
61