Карагър: Защо чак сега признахме Хендерсън?


И. Ангелов

Карагър: Защо чак сега признахме Хендерсън?

Легендата на Ливърпул Джейми Карагър е изненадан, че изведнъж този сезон започна да се говори за качествата на Джордан Хендерсън. Карагър сподели мнението си, че 29-годишният англичанин дълго време е показвал класата си. След като го постави в своя избор в отбора на сезона, Карагър каза пред Telegraph:

"Аз трябва да кажа, че съм доволен, но и малко изненадан, че Джордан Хендерсън получава повече похвали този сезон, отколкото през всички други. Аз мисля, че това показва предположения за негово голямо подобрение, а не се коментират качествата, които винаги е имал. Аз съм сигурен, че Юрген Клоп би потвърдил - неговото постоянство като капитан е основата на завръщането на Ливърпул на върха.

"Това, което е най-впечатляващо този сезон е маниерът, по който Хендерсън променя позицията си в средата. До декември Фабиньо беше най-добрият играч на Ливърпул, и контузията му можеше да е решаваща в състезанието за титлата. Вместо това обаче Хендерсън пое ролята на номер 6 и се представи брилянтно. Може би затова повече хора забелязаха важността му напоследък."

  Сподели
295