Ливърпул обърна Уест Хем


И. Ангелов

Ливърпул обърна Уест Хем

Ливърпул прие Уест Хем Юнайтед в срещата от двадесет и седмия кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" домакините поведоха, допуснаха обрат, но на свой ред се върнаха до победата след щастлив гол и късно победно попадение на Мане за крайното 3:2.

Още в 9-ата минута Вайналдум откри резултата след 11-ата асистенция за сезона на Александър-Арнолд, който с чудесно подаване от дясно намери белгиеца в наказателното поле за 1:0.

Само след 3 минути обаче при корнер на Уест Хем, Роберт Снодграс центрира перфектно на главата на Диоп и той стреля в близкия ъгъл за 1:1. В 40-ата минута при корнер от Арнолд и добра топка от него, Ван Дайк нацели горната греда на гостите. 

След почивката в 47-ата минута Томас Соучек напусна с травма за "чуковете" и в игра се появи Пабло Форналс. Именно той в 54-ата минута получи подаване в полето от Деклан Райс и матира Алисон за 2:1. 

В 68-ата минута Ливърпул изравни след комична грешка на Фабиански на вратата на гостите. Тук Салах не стреля особено опасно от позиция в наказателното поле след подаване на Робертсън, Фабиански се наведе за да улови, и топката мина през ръцете и между краката му за 2:2.

В 81-ата минута Александър-Арнолд отново асистира от трудна позиция от дясно, като прати топката над вратаря за Мане, и нападателят вкара на празна врата за 3:2. 4 минути след това Мане вкара отново, но от позиция на засада и ВАР отмени попадението.

Последва огромен шанс за Уест Хем в 89-ата минута, когато Боуен излезе сам срещу Алисон и опита да го прехвърли, но вратарят спаси с глава. В 96-ата минута и Марк Нобъл бе лишен от гола след статично положение, при което завърши избита топка, но защитник блокира удара му.

  Сподели
375