Сити може да повлече Ливърпул в спора с УЕФА


И. Ангелов

Сити може да повлече Ливърпул в спора с УЕФА

Ливърпул може да бъде привлечен в делото на Манчестър Сити по обжалване на наказанието на УЕФА за забрана от 2 години европейски футбол. Mirror публикува данни, че Сити няма да пожали никакви средства в опит да спечели спора, като делото ще бъде поставено пред Арбитражния съд по спорта.

Централната теза в защитата на "гражданите" е фактът, че всички станали публични данни, които доведоха до наказанието, са събрани по незаконен начин. Оспорват се имейли от ръководни позиции в клуба, които са извадени от контекст. 

Сървърите на Сити са били достъпени от студента Руй Пинто през 2015 г. В момента Пинто е в затвора в Португалия и чака осъждане с 90 обвинения в хакерски атаки и измами. 

Разследване в сървърите на Сити е разкрило, че вината е паднала върху бивши скаути на Сити, които са преминали в Ливърпул. Ман Сити е подал оплакване срещу мърсисайдци, и двата отбора са подписали споразумение за конфиденциалност, като "Анфийлд" е платил 1 милион лири компенсация на "гражданите".

ФА по-рано през сезона повдигна този случай, но той беше прекратен заради дългия период от време, изтекъл от тогава. Смята се, че повдигането на спора от Сити пред Арбитража може отново да повлече отговорност на Ливърпул, ако ФА се задейства.

  Сподели
221