Карагър: Юнайтед постъпи правилно по отношение на Холанд


Н. Гавазов

Карагър: Юнайтед постъпи правилно по отношение на Холанд

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагер смята, че Манчестър Юнайтед e направиl правилното нещо, след като не е купил Ерлинг Холанд през януари.

Норвежецът бе смятан за цел номер 1 за мениджъра  на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер през януари, но в крайна сметка избра да отиде в Борусия Дортмунд, където вкара 11 гола в първите си седем мача.

Карагър обаче е убеден, че вицепрезидентът на Юнайтед Ед Уудуърд е бил прав да не иска да сключва сделка със скандалния агент Мино Райола, представляващ интересите на 19-годишния норвежец.

"Който и да купеше  Холанд от Ред Бул, той знаеше, че не само получава невероятен млад талант, но кани и цирка в града - в лицето на неговия представител Мино Райола.

Юнайтед, като всеки клуб, заинтересуван от норвежкия тийнейджър, трябваше да сравнява стойността на играча по скалата с колко скъпо може да бъде разсейващото влияние на неговия представител.

Без значение какво е казал Оле Гунар Солскяер на Холанд, за да го убеди да дойде на "Олд Трафорд",  логично е да приемем, че съветът на Райола означава повече за играча. Съмнявам се, че Мино ще стане съюзник на Юнайтед, имайки предвид скорошната история на връзката им.

Думите ми няма да помогнат, но мисля, че Холанд можеше да бъде на "Олд Трафорд", ако някой друг го беше представлявал.

Само защото Холанд изглежда като сделката на столетието  в Дортмунд не означава, че придобиването му би било оправдано за Юнайтед", заяви Карагър.

  Сподели
181