Ман Сити победи трудно в Лестър


И. Ангелов

Ман Сити победи трудно в Лестър

Манчестър Сити гостуваше на гости на Лестър Сити в срещата от двадесет и седмия кръг на английската Висша лига. Днес на "Кинг Пауър Стейдиъм" гостите спечелиха с минималното 1:0 след единствен гол на резервата Габриел Жезус. Срещата обаче беше изпълнена със събития, а Агуеро пропусна и дузпа.

Още в 9-ата минута домакините можеха да поведат когато Тилеманс изведе Варди зад защитата и нападателят стреля покрай вратаря и нацели страничната греда. Марез отговори за Ман Сити с удар от средна дистанция с много сила, който Шмайхел отрази. Към края на полувремето Ихеаначо и Едерсон се сблъскаха в полето на гостите и нападателят на "лисиците" бе заменен на почивката от Хенри Барнс.

В 60-ата минута след един корнер топката попадна в Гюндоган, който стреля в ръцете на Прат, и ВАР отсъди това да е дузпа. Зад бялата точка застана Агуеро, който не стреля добре и Шмайхел спаси. 4 минути след това Агуеро се намери на добра позиция и стреля под ъгъл опасно, но отново не вкара.

В 77-ата минута Жезус замени Агуеро, а 3 минути след това при една контра, Рияд Марез напредна през почти целия терен, стигна до дъгата и изведе Жезус в полето, а той матира Шмайхел за крайното 1:0.

  Сподели
365