Лампард надигра Моуриньо


И. Ангелов

Лампард надигра Моуриньо

Челси прие Тотнъм в срещата от поредния двадесет и седми кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" домакините спечелиха с 2:1 след голове от Жиру и Алонсо, които типично не са част от титулярния състав на Франк Лампард. Тотнъм не показа много действия в атака с отсъствието на Кейн и Сон, и сякаш липсваше и човек, който да връзва играта на гостите, както това правеше продадения през зимата Кристиан Ериксен.

В 15-ата минута днес Жиру откри резултата когато първо се намери на стрелкова позиция, стреля мощно по Лорис, който изби на пътя на Баркли. Англичанинът също стреля, но топката намери гредата и полетя към Жиру отново. Французинът овладя перфектно и от въздуха с прецизно и силно воле матира Лорис до близката греда за 1:0.

В първото полувреме може би най-доброто положение за гостите бе след един корнер, при който Танганга с глава прехвърли Кабалеро, но с пръсти той успя да избие над гредата си. В друга добра ситуация Лукас си отвори място на дъгата и стреля силно, но отново в обсега на Кабалеро.

След почивката Челси тръгна силно и в 48-ата минута след красива атака Рос Баркли пусна топката на включилия се около дъгата Алонсо, който с нисък и силен удар в далечния ъгъл не остави шанс на Лорис за 2:0.

След попадението Тотнъм овладя топката и организира някои атаки. В игра Моуриньо включи и Ламела, и Али. Голът обаче така и не падаше. В 82-ата минута при пряк-свободен удар от добра дистанция Маркос Алонсо стреля добре, но отново гредата спаси вратата на гостите.

В 89-ата минута именно в ситуация пред Ламела и Али се достигна до автогол на Рудигер, който искаше да избие топката от краката на последния, но избивайки я заблуди вратаря и топката влезе в близкия му ъгъл за крайното 2:1.

  Сподели
290