Лампард: Контузиите не са оправдание за Моуриньо


И. Ангелов

Лампард: Контузиите не са оправдание за Моуриньо

Мениджърът на Челси Франк Лампард коментира оплакванията на Жозе Моуриньо, който не може да разчита на основните си реализатори в Тотнъм - Сон и Кейн, преди лондонското дерби срещу "сините". Моуриньо сподели пред медиите, че кризата му в атака е "най-лошата в Европа", което Лампард отхвърли като оправдание:

"Аз мисля, че всички се чувстваме еднакво като мениджъри. Когато имаш големи играчи с травми, знаеш колко ще ти липсват. Но те имат и голям състав. Както казах, и ние имахме пет големи липсващи в предсезона, и 4-5 и в момента. Аз го разбирам, защото ти искаш всичките си играчи във форма. Но аз не мисля, че това ги прави по-слаби, каквото и да говори Жозе. Зная, че ни чака тежък отбор.

"Колкото и невероятен да е Хари Кейн, а сега и Сон липсва, мен ме изумяваше статистиката при Почетино когато Кейн липсваше. Те оставаха сила защото имаха играчи, които да запълнят дупката. Когато говорим за играчи като Деле Али, който има задачата да се включва и да разбива линиите, Лукас Моура, който има подобни качества, Бергвайн пристигна и също има тези качества.

"Аз ги гледах много напоследък и те са заплаха. Това е лондонско дерби с Тотнъм. Мисля, че с какъвто и състав да излязат, това винаги ще е заплаха."

  Сподели
99