Юнайтед с исторически дубъл над Челси


И. Ангелов

Юнайтед с исторически дубъл над Челси

Челси прие Манчестър Юнайтед за срещата от двадесет и шестия кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" гостите победиха с 2:0 и постигнаха дубъл за първи път в историята на Висшата лига срещу този противник. Марсиал и Магуайър вкараха за гостите, а Челси пострада и от някои спорни решения в срещата.

След само 12 минути игра днес Нголо Канте бе заменен принудително за Челси заради травма и в игра се появи Мейсън Маунт. В това полувреме Юнайтед поведе с последната атака преди почивката, когато Бисака се справи с Вилиан от дясно и центрира перфектно за удар с глава на Марсиал и 1:0, но основната тема бе едно падане на Батшуай и Магуайър в тъча, когато изглежда нарочно защитникът на Юнайтед удари в слабините противника си. Тогава след преглед на ВАР не беше отсъдено нищо.

На почивката Зума се появи за Кристенсен, който в първото полувреме получи удар в носа от Марсиал. В 55-ата минута именно Зума вкара гол във вратата на Юнайтед, но ВАР отмени празненствата на "сините" заради нарушение в наказателното поле.

В 66-ата минута след корнер Бруно Фернандеш центрира перфектно на главата на Магуайър и това бе 2:0. Франк Ламапрд реагира с представянето на Оливие Жиру на мястото на Батшуай.

В 78-ата минута и резервата Жиру се разписа, но голът му бе отменен от ВАР поради засада. В 89-ата минута пък гредата спаси вратата на Де Хеа след удар на Маунт от пряк-свободен удар. В 90-ата минута с дебют се отчете новото попълнение на Юнайтед Одион Игало. В добавеното време той бе изведен сам срещу вратаря на добра позиция, но пропусна.

  Сподели
216