Венгер за Сити: Правилата трябва да се спазват


Н. Гавазов

Венгер за Сити: Правилата трябва да се спазват

Бившият мениджър на Арсенал, а сега шеф на отдела за глобално футболно развитие на ФИФА Арсен Венгер коментира отстраняването на Манчестър Сити от Шампионска лига.

Французинът отбеляза, че клубовете трябва да спазват финансовите правила и всеки, който се опита да ги заобиколи, трябва да бъде наказан.

"Винаги съм бил за контрол на финансовите правила и за това клубовете да работят с естествените доходи, които имат. Правилата бяха  създадени. Убеден съм, че те трябва да преминат през определено развитие, но те са това, което са и вие трябва да ги уважавате.

Хората, които не ги спазват и които са хванати в опит да заобиколят правилата, трябва да бъдат наказани. Ако се докаже, че това е направено нарочно, тогава това не може да се остави безнаказано.

Не познавам правилата достатъчно добре, за да разбера какво наказание трябва да бъде наложено, когато правилата не се спазват. Но, ако няма спазване на правилата, тогава това не е истински спорт. Ето това смятам за най-важното. Правилата съществуват и трябва да ги спазвате", заяви Венгер.  

Напомняме, че Манчестър Сити бе спрян от участие в Шампионска лига за следващите два сезона (2020/21 и 2021/22) поради нарушение на правилата на финансовия феърплей. "Гражданите"  също така са глобени с 30 милиона евро.

  Сподели
128