Сити и Палас в драматично равенство


И. Ангелов

Сити и Палас в драматично равенство

Манчестър Сити прие Кристъл Палас в срещата от двадесет и третия кръг на английската Висша лига. Днес домакините изоставаха в резултата до 82-ата минута, но два късни гола на Серхио Агуеро обърнаха срещата до 2:1, преди автогол на Фернандиньо в 90-ата минута да доведе резултата до драматично 2:2.

В 14-ата минута днес Сити бе близо до гол чрез Де Брюйне, който нацели горната греда на противника. В 39-ата минута гостите изненадаха когато против събитията на терена при един корнер Кейхил отклони за Тосун на близката греда и турчинът вкара първия си гол за новия отбор за 1:0.

След почивката Сити се затрудняваше от сгъстената защита на гостите, но опитваше непрестанно да атакува. В 71-ата минута ВАР отмени дадена дузпа за "гражданите". 

В 82-ата минута резервата Жезус успя да намери Агуеро на втора греда, който с шпагат да вкара центрирането на бразилеца за 1:1. 5 минути след това Агуеро завърши и центриране на Менди с глава за 2:1, когато бе оставен непокрит на границата на малкото наказателно поле.

В края обаче Палас отново натисна и стигна до гол, когато Заха напредна през Родри и Стоунс, центрира остро и Фернандиньо неволно вкара топката в собствената мрежа за крайното 2:2.

  Сподели
278