Пеп: Уволниха Емери заради слаби резултати, а не език


И. Ангелов

Пеп: Уволниха Емери заради слаби резултати, а не език

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира, че според него Арсенал уволни Унай Емери заради резултатите му, а не заради слабата комуникация и неумението му да говори английски език. Емери не спечели нито един от последните си седем мача преди напускането, и се намираше на 8 точки от топ 4.

"Ако той беше успял да спечели повече мачове, комуникацията му щеше да е перфектна. Днес има много начини да комуникираш с играчите, чрез снимки и медия, не само думи. Но аз не съм напълно съгласен. Ние правим анализи на резултатите. Каквото и да се случи, той е същият човек.

"Понякога не е лесно когато не говориш на твоя роден език. Но имаме ръце, тяло, емоции, образи, асистенти, много неща, и аз мисля, че не качествата на Унай са причината, нямам съмнение. Всичко стана защото той не печелеше мачове."

Гуардиола беше запитан за защитата на титлата и лидера Ливърпул:

"Нямам нито една мисъл в главата си за Ливърпул. Аз трябва да мисля за Лестър. Далеч е да мислим за тях. За да предизвикаме Ливърпул първо трябва да мислим за Лестър, ще видим. В последните години ние сме невероятно постоянни у дома и на гости, но този сезон губим точки.

"Не е до представянето. Щях да съм наистина притеснен ако играта ни не беше на ниво. Не мисля, че многото турнири за Ливърпул ще им пречат. Аз съм играл в такива две състезания."

  Сподели
135