Видич назова четирима, срещу които му е било най-трудно


Н. Гавазов

Видич назова четирима, срещу които му е било най-трудно

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Неманя Матич назова четиримата нападатели, срещу които му е било най-трудно да се защитава  по време на изявите му във Висшата лига.

Между 2006 и 2014 г. Видич спечели пет титли в Лигата и завоюва  репутация на един от най-добрите защитници в ерата на Висшата лига. Имаше обаче нападатели, чието удържане е било изключително трудно за Неманя - като Питър Крауч, който тогава игра за Ливърпул.

"Първият ми опит от този вид бе с Питър Крауч. Никога преди не бях виждал играч, който да е висок два метра. Той игра за Ливърпул, а ние играхме мач за Купата срещу тях на "Анфийлд". Помислих си: "Леле, какво мога да направя с този човек днес?".

След това видях Белами близо до него. Той не контролираше топката толкова добре, но бе много, много бърз. Той избухваше  в свободно пространство, а Крауч се биеше във въздуха. Никога не бях  виждал футбол да се играе по този начин.

Никога не съм се противопоставял на "деветката"  и на острия, бърз играч близо до него. Знаех как да се справя с тях поотделно, но не и когато бяха заедно. Моят партньор тогава беше Уес Браун и това бе труден и дълъг мач. Загубихме с 1:0", заяви Види.

След това Видич посочи Дидие Дрогба, Серхио Агуеро и Луис Суарес като останалите трима нападатели, с които му е било най-трудно.

  Сподели
233