Лестър обърна Тотнъм и е втори


И. Ангелов

Лестър обърна Тотнъм и е втори

Лестър Сити посрещна Тотнъм в срещата от поредния шести кръг от английската Висша лига. Днес Тотнъм поведе в първото полувреме чрез Хари Кейн, но два гола във втората част от Рикардо Перейра и Джеймс Мадисън донесоха победата с 2:1 на домакините, които преди срещата на Манчестър Сити застават зад лидера Ливърпул в класирането.

В 16-ата минута днес Тилеманс стреля от далечна дистанция по вратата на Газанига, вратарят изби в Перез, който опита да вкара и топката бе спряна от Алдервайрелд на гол-линията, а Ндиди добави за гол на Лестър. В ситуацията след ВАР разглеждане обаче попадението бе отменено заради засада на Перез при удара на Тилеманс.

В 29-ата минута след добра атака на Тотнъм, в която бяха намесени Ламела и Сон, последният с пета пусна топката за Кейн, който навлезе на скорост в наказателното поле и бе препънат. Падайки в полето обаче той стреля добре над вратаря за 1:0, както остана резултатът до почивката.

В последните 45 мача, в които Лестър губеше на почивката, тимът постигна 10 равенства и загуби 35 пъти. Последно тимът победи Уест Бромич Албиън през октомври 2015-та с обрат, но такъв следваше днес.

В 64-ата минута Орие вкара за Тотнъм, но отново след ВАР преглед на ситуацията попадението бе отменено. В 69-ата минута дойде гол на домакините след удар на Перейра под ъгъл за 1:1. 

В 85-ата минута Мадисън получи топка далеч от вратата от Чаудъри и стреля добре в ъгъла на Газанига за 2:1.

  Сподели
242