Роджърс: Не бих заменил Варди с Кейн


И. Ангелов

Роджърс: Не бих заменил Варди с Кейн

Мениджърът на Лестър Сити Брендан Роджърс обяви, че въпреки уменията на Хари Кейн и характеристиките му на талисман на Тотнъм, той не би заменил своя нападател Джейми Варди с него. 26-годишният Кейн вече е капитан на Англия и може би най-добрият стрелец, който страната има, като заедно с 32-годишният Варди те често се намират сред топ реализаторите в лигата.

"Хари е топ, топ играч, но не бих го взел за Джейми. Аз работя от близо с Джейми вече доста време и няма много хора в света, с които да го замениш. Той просто има невероятното желание да пресира и да чете играта, и тактически е толкова добър. Има този глад и апетит, желанието и скоростта да премине зад защитата и да вкара. Харесвам такива нападатели.

"На това ниво, в най-конкурентното първенство, той е на върха с елитните нападатели в света и аз се радвам, че го имам. Хари Кейн обича да се връща и да разиграва в изграждането на атаките. Аз обичам нападатели, които пробиват и са бързи. Всеки има предпочитания и с какво иска да работи. Рекордът на Джейми откакто е тук показва, че той е там горе в класата на Кейн.

"Това са двама различни нападатели с различни качества, но и двамата играят на най-високо ниво и имат феноменални статистики за голове."

  Сподели
167