Карагър: Наказанието на Суарес струваше титлата на Ливърпул


Н. Гавазов

Карагър: Наказанието на Суарес струваше титлата на Ливърпул

Джейми Карагер обвини бившия си съотборник в Ливърпул Луис Суарес, че неговото провинение е струвало титлата на "червените" във Висшата лига през сезон 2013/14.

В своя прощален сезон на "Анфийлд“ Суарес стана голмайстор на Висшата лига, отбелязвайки 31 гола в 33 мача, а също така бе обявен за PFA Player of the Year.

Приносът на Суарес обаче не бе достатъчен за титлата - Ливърпул загуби от Манчестър Сити с две точки на финала.

Суарес е сигурен, че "червените" биха могли да задминат "гражданите", ако не беше дисквалификацията от  шест мача на Луис в началото на кампанията - уругваецът беше наказан  заради това, че ухапа защитника на Челси Бранислав Иванович през април 2013 г.

"Не бях наясно с този инцидент, но когато се върнах в съблекалнята, хората започнаха да говорят, че Луис е ухапал Иванович.

Някой го попита за това, но той отричаше. Спомняйки си за това, аз мисля, че това струваше на Ливърпул титлата през  следващия сезон.

Суарес бе спрян за пет или шест мача. Суарес беше с глава и рамене по-силен от всеки друг играч в лигата - той вкарваше почти във всеки мач.

В първите четири мача, които уругваецът пропусна, Ливърпул загуби с 1: 0 от Саутхемптън и направи равен със Суонзи. Те загубиха пет точки.

Ако Суарес играеше, те вероятно щяха да спечелят и двата мача. По онова време това не беше очевидно, но сега, поглеждайки назад, разбираш, че тези мачове щяха да се развият  по различен начин, ако той  - предвид какъв играч бе през този сезон - играеше в тях", заяви Карагър.

  Сподели
249