Давид Силва обясни защо напуска Манчестър Сити


Н. Гавазов

Давид Силва обясни защо напуска Манчестър Сити

Капитанът на Манчестър Сити Дейвид Силва обясни защо напуска клуба в края на този сезон.

Напомняме, че още през юни Силва обяви, че сезон 2019/20 ще бъде неговият 10-и и в същото време последен за "гражданите“.

"Това ще е последният сезон. 10 години са напълно достатъчни. Първоначално клубът говори за две години, но реших да остана за още една, така че ще направя 10 години след присъединяването ми към клуба. Това ще бъде пълен цикъл. Добра кръгла дата. Имам семейство, искам да прекарвам повече време с него", заяви тогава  Силва.

Това решение на Давид изненада всички, защото мнозина смятат, че Силва може още даде на футбола на Манчестър Сити и да бъде полезен на отбора на "гражданите". 33-годишният испанец споделя това мнение и не изключва, че можеше да се представя на това ниво по-дълго, но в крайна сметка иска да си тръгне, преди да започне да отстъпва от класата си.

"Естествено, след толкова години е трудно да си тръгна. Отдавна съм тук, но всички хубави неща свършват. Искам да завърши точно така - на висока нота, оставайки играч на високо ниво", заяви Силва.

"Този клуб се промени много. Всяка година отборът и клубът се подобряваха. Следователно, да останете тук толкова дълго и да играете редовно беше много трудно. Предвид това, аз съм доволен от постиженията си тук", каза още испанецът за  Manchester Evening News.

По-рано мениджърът на Сити Хосеп Гуардиола призна, че е възхитен от английската кариера на своя сънародник: "Можете да изкарате един добър сезон, но почти 10? Това е просто невероятно. За феновете и мен е голяма чест  да имам играч, който е направил толкова много за този клуб. Играчи като него помогнаха  на клуба да се утвърди във Висшата лига и Европа. Въпреки това не мислех, че тук той ще бъде много успешен, защото е технически играч. Той не е футболист, който играе от наказателно поле до наказателно поле. Въз основа на визията си за английския футбол преди, аз смятах, че ще му е трудно тук, но се радвам, че първото ми впечатление бе подвеждащо. Той е един от най-технично талантливите и умни играчи, които работят в тясно пространство. В това той е един от най-добрите на всички времена. Но работата не е само в неговото умение да работи с топката. Той е боец ​​и победител. Той е страхотен боец ​​и го доказа, след като оцеля толкова дълго във Висшата лига. Той спечели четири титли във Висшата лига и толкова много други трофеи на вътрешната арена. Трябва да се гордее с постиженията си".

  Сподели
209