Ериксен може да напусне Тотнъм само за 30 милиона


Н. Гавазов

Ериксен може да напусне Тотнъм само за 30 милиона

Тотнъм  може да продаде халфа Кристиан Ериксен през следващите дни само за 30 милиона паунда, в много отношения - от безнадеждност.

Когато клубовете започнаха да се интересуват от  Ериксен в края на миналия сезон, президентът на "шпорите"  Даниел Леви определи цена от 130 милиона паунда за датския играч.

През август цената за Кристиан падна до 50 милиона паунда, но никой от клубовете, заинтересовани от 27-годишния халф, не се реши да плати толкова много за футболист, чийто контракт изтича след 10 месеца.

Друг проблем за "шпорите" е това, че Кристиан дори не иска да възобнови преговорите за нов договор. Това накара Тотнъм да започне да мисли за още едно намаляване на цената на халфа, с цел продажбата му в някой от европейските клубове преди 2 септември.

Според източник от "кухнята" на лондончани, "шпорите" са готови да се задоволят и с 30 милиона паунда за датчанина, което не е толкова лошо,  в противен случай Ериксен може да напусне като безплатен агент следващото лято.

Сред потенциалните купувачи на Кристиан са ​​Атлетико и Реал Мадрди, но интересът на последния зависи от края на сагата около Неймар.

  Сподели
454