Давид Луис не е съгласен с дузпата


Н. Гавазов

Давид Луис не е съгласен с дузпата

Защитникът на Арсенал Давид Луис заяви, че реферът не е трябвало да отсъжда  дузпа в мача срещу Ливърпул за фаула му срещу Мохамед Салах.

В началото на второто полувреме на мача на "Анфийлд“ Луис хвана фланелката на Салах с ръка. Въпреки че Мохамед дори не падна, реферът отсъди дузпа след консултация със своите асистенти във видео студиото. Освен това Давид получи жълт картон за това нарушение, което пък му попречи да предотврати втория гол на египтянина.

Според  бразилеца,  в този епизод системата VAR се е провалила.

"Това бе рефлекс. Не положих  никакви усилия - разговарях с  Mo Mo и той каза, че не чувства нищо. Затова и  той не падна на тревата.

Сега имаме VAR, но тя не може да разгледа, дали са положени усилия (за събаряне на някого) и от това е трудно за съдиите. Реферът видя, че дърпам противник за фланелката и аз не мога да споря с това. Ако играеш с фланелка, която е с по-голям размер, тогава всеки път ще трябва да се отсъжда дузпа. Това трябва по този начин да се тълкува.  Съвсем различно е, когато с усилие дръпнете някого за фланелката и му промените траекторията. Тук ставаше дума за обикновен рефлекс.

Той ми даде жълт картон и аз не можах да фаулирам Салах при ситуацията с третия гол. Ето защо моят отбор изпадна в беда. След жълтия картон на мен ми бе по-трудно", заяви Луис.

  Сподели
541