Гуардиола: Трябва да се изглади работата на VAR


Н. Гавазов

Гуардиола: Трябва да се изглади работата на VAR

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола поиска да бъде изгладена работата на VAR, след като отборът отново пострада от системата за видео помощ на съдията.

В края на миналия сезон системата VAR зачеркна надеждите на "гражданите“ за покер, като ги лиши от важен гол срещу Тотнъм в четвъртфиналите на Шампионска лига.

Срещайки се с Тотнъм през новия сезон в рамките на Висшата лига, Гуардиола и хората му отново станаха жертва на VAR, поради което голът  на Габриел Жезуш бе отменен в добавеното време - попадение, което може да донесе победата на Сити вместо равенство 2: 2.

"Мислех, че ситуацията, която се случи с Тотнъм през миналия сезон, е преминат етап. Но всичко се повтори. Реферът и VAR отмениха гола. Това се случва с нас за втори път – и то е трудно. Наистина е трудно, но какво можете да направите?

Това се случи миналата седмица с Уулвс, а в сряда го видяхме с Челси - Адриан не се намираше на гол линията при изпълнение на дузпи. Те трябва да отстранят грешките. Сега съдийската свирка по време на мача не звучи толкова решително. Понякога те виждат ръката на Йоренте в Шампионска лига, а понякога не.

Невероятно е, че през първото полувреме не получихме дузпа за Родри, но VAR каза, че там няма нищо. В края на мача тя внезапно видя нещо. Уверен съм, че зарадвахме нашите фенове, просто трябва да използваме по-добре своите моменти", заяви Гуардиола.

Напомняме, че голът на Жезуш бе отменен заради игра с ръка на Отаменди в наказателното поле на Тотнъм.

  Сподели
734