Джорабчиан: Крьонке трябва да даде пари на Емери


Н. Гавазов

Джорабчиан: Крьонке трябва да даде пари на Емери

Авторитетният агент Киа Джорабчиан заяви, че мениджърът  на Арсенал Унай Емери и неговите работодатели  няма да могат да възстановят величието на клуба, ако не получи финансова подкрепа.

През януари Емери открито заяви, че няма пари за покупки и може да си позволи само да наеме играчи.

Ситуацията до лятото се промени, но бюджетът на Унай възлиза на 40-45 млн. паунда, което е изключително скромно за клуб от топ 6 на Премиършип.

Според Джорабчан, който е фен на  Арсенал още от младостта си и в миналото обмисляше да инвестира в лондонския клуб, почти нищо няма да се получи без парични вливания от страна на собственика на "артилеристите"  Стан Крьонке.

"Съчувствам на тези нови момчета, които току-що дойдоха в клуба. Те имат хора с невероятни познания за футбола. Унай Емери е страхотен треньор, който работи в Севиля и ПСЖ, Раул Санлехи работи в Барселона, а Еду в националния отбор на Бразилия.

Мисля, че сред работниците най-накрая има хора, които наистина разбират футбола. Те са футболни хора, но въпросът е дали ще им бъде оказана финансова подкрепа.

Не е тайна, че без достатъчно средства няма да може  да си купите силни играчи, а те трябва да засилят отбраната, полузащитата и вероятно фланговете.

Много клубове се оглеждат за  нападатели от световна класа. Те нямат такъв проблем, но другите  позиции трябва да бъдат засилени.

Тези момчета, които назовах, ще бъдат под силен натиск, ако не получат финансова подкрепа“, заяви Джорабчиан.

  Сподели
384