Манчини е удовлетворен, че е прекъснал хегемонията на Юнайтед


Н. Гавазов

Манчини е удовлетворен, че е прекъснал хегемонията на Юнайтед

Бившият мениджър на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че е преживял "огромно удовлетворение" от факта, че е прекъснал господството на Манчестър Юнайтед.

Дълго време "гражданите" оставаха в сянката на съседите си в Манчестър, но при Манчини Сити прекъсна 35-годишната си серия без трофеи, а също така за първи път в историята си спечели титлата на Висшата лига и влезе в Шампионската лига.

Тези успехи поставиха началото на нова ера, когато балансът на силите в Манчестър се промени и  Манчини е изключително доволен, че е бил начело на това.

"Манчестър Сити не спечели нищо за 50 години и през цялото време бе унижаван  от Манчестър Юнайтед и феновете на Юнайтед.

Чувствах огромно удовлетворение от факта, че обърнахме тази ситуация. Изключително приятно бе да спечелим Висшата лига, която през последните години се превърна в най-красивия шампионат.

В Англия хората ходят на футбол само за да получават удоволствие. Там трябва да се приспособите към тяхната футболна култура и начин на обучение, защото това е нещо съвсем различно от другаде", заяви Манчини.

  Сподели
421